Izglītības ziņas
Dobeles PIUAC komanda 2023

2022. gads mums nesis dažādas pārmaiņas un izaicinājumus, tomēr esam spējuši tam pielāgoties.

Ja vēl gada sākumā ikdienā jutām pandēmijas sekas, tad gada turpinājums lika domāt, kā dzīvot, strādāt un attīstīties jau kara ēnā, apzinoties, ka nekas turpmāk vairs nebūs tā, kā bija. Arī Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centrs šiem notikumiem ir pielāgojies un tā kolektīvs ir atradis dažādus risinājumus situācijām, kuras nebija paredzamas.

Dobeles PIUAC 2022. gadā organizējis izglītojošus pasākumus dažādām mērķauditorijām, sākot no skolas jaunatnes līdz sirmam vecumam visā Dobeles novadā. Informatīvos semināros, izglītojošos apmācību ciklos un praktiskās darbnīcās jaunas prasmes, noderīgu informāciju ieguva gan uzņēmēji, gan bērni un pieaugušie, gan Ukrainas kara bēgļi, kam pērn tika dota iespēja apgūt latviešu valodu integrācijai Latvijas sabiedrībā.

Esam jaunu izaicinājumu priekšā. Gada nogalē pelnītā atpūtā pavadījām Dobeles PIUAC izveidotāju, attīstītāju, radošo garu un sirdi Brigitu Tivču. Vadītāja gadu gaitā jau no 1995. gada, rūpīgi strādājot, izveidojusi centru ar atpazīstamu vārdu, ar vērtībām, ar lielu atbildību par veicamo darbu un saviem darbiniekiem. Centrā izveidota tehnoloģiju telpa, kur vairāku gadu gaitā, realizējot dažādus projektus un piesaistot struktūrfondu līdzekļus, sagādātas iekārtas, ar kurām var darboties gan jaunieši, gan dažādu ideju īstenotāji.

Ar Dobeles novada domes lēmumu pie Dobeles PIUAC no 2023. gada 1. janvāra tiek pievienots Dobeles novada Tūrisma un informācijas centrs un Dobeles Amatu māja. Plānosim un strādāsim ar jaunu sparu, ņemot vērā centrā izauklētās vērtības, izmantojot OpenLab iespējas, iestrādes mūžizglītības un projektu ieviešanas jomā. Jau 4. janvārī sanācām visi uz pirmo sanāksmi, lai veidotu ievirzes kopīgiem plāniem, pasākumiem un citām aktivitātēm.

Sakām lielu paldies par sadarbību gadu garumā saviem sadarbības partneriem, klientiem un atbalstītājiem. Uz tikšanos Jaunajā gadā Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centra dažādās aktivitātēs!

Dobeles PIUAC kolektīvs