Maiznieks Jānis Kurpnieks ar 20 gadu darba pieredzi maizes cepšanā, tēva mājās ir izveidojis nelielu maizes ceptuvi, lai apvienotu tradīcijas un jaunākās tendences, veidojot savu stāstu par maizi - veselīgu, spēcinošu, bagātīgu!
Objekta kategorija
Produkti Tērvetes apkārtne Amatnieku darbnīcas
Objekta vieta
Tērvete

Adrese: „Straumes”, Tērvetes pagasts, Dobeles novads

Tālrunis: +371 29967553

E-pasts: kurpnieks_j@inbox.lv

Skatīt kartē

Cenas:
  • Ekskursija ceptuvē ar maizes degustēšanu-  7.50 eiro cilvēkam (1h);
  • Ekskursija ceptuvē ar maizes degustēšanu un maizes cepšanas meistarklasi - 10.00 eiro no cilvēka (2h);
  • Piedāvā arī personalizētas meistarklases ar rudzu maizes cepšanu ar malku kurināmā krāsnī.
Darba laiks:

 Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanā

Maiznieks Jānis Kurpnieks ar 20 gadu darba pieredzi maizes cepšanā tēva mājās ir izveidojis nelielu maizes ceptuvi,  lai apvienotu tradīcijas un jaunākās tendences, veidojot savu stāstu par maizi - veselīgu, spēcinošu, bagātīgu! Pēc paša radītajām receptēm viņš cep vairāk nekā 12 maizes veidus, tai skaitā veselīgus gardumus – augļu un ogu rudzu maizi, ko var ēst smalkmaizīšu vietā, kā arī mūsdienās tik pieprasīto bezmiltu maizi. Piedāvājumā-  dažādu veidu rupjmaize ar šķeltajiem rudzu graudiem un rudzu saldskābmaize. Maizes sastāvā nav kviešu milti, un tas mūsdienās ir liels retums. Rudzu maizei izmanto tikai dabīgas izejvielas, pašu gatavotu ieraugu, ko iegūst no abrkaša. Mīklu raudzē ozolkoka kublos, tad katrs ar maiznieka rokām uz lizes izveidotais klaips, kas sasniedz pat pus metra garumu, nonāk ar skujkoka malku izkurinātā krāsnī. Pieejama arī lauku baltmaize bez un ar piedevām, vecās labās karašiņas un konditorejas izstrādājumi.

Ceptuvē tiek rīkotas ekskursijas ar iespēju nodegustēt maizīti,  izzināt visu par maizes cepšanu un ar to saistītām tradīcijām; tā ir vieta, kur sajust maizes svētību pašu rokām- līdzdarboties īstas lauku maizes cepšanas rituālos.

Piedāvājumā ietilpst:

  • Izglītojoša interaktīva ekskursija ceptuvē “Tērvetes maize”;
  • Ceptuves saimnieka, maiznieka ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi maizes cepšanā Jāņa Kurpnieka stāstījums par rudzu maizes tapšanu;
  • Vismaz astoņu maižu degustācija ar sviestu un Tērvetes lauku medu;
  • Dabīga zāļu tēja no Tērvetes laukiem, īsta kafija, avota ūdens;
  • Maizes cepšanas meistarklase - iespēja iemēģināt roku maizes cepšanā – izcept maizīti, ko varēs paņemt līdzi. Ja tomēr no pašgatavotās mini lauku baltmaizītes vēlas pagatavot modīgo hot dogu, uzcepot uz grila desiņas un sarīkot nelielu pikniku SIA “Tērvetes maize” ceptuves. Pēc vēlmes var izcept arī maizes hamburgeru, izveidot “pīlītes”, kliņģerīšus vai kaut ko citu apmeklētāju vēlmēm.
  • Standarta piedāvājumu “Tērvetes maize” apciemošanas programmas var papildināt vai variēt, ņemot vērā katra individuālās vēlmes un pasākuma tematiku!