Sabiedrības ziņas
Bilde

10. UN 11. SEPTEMBRĪ, TĒRVETĒ

LVM DABAS PARKA GLEMPINGA TERITORIJĀ

Atzīmējot Latvijas Pirts dienu, kas katru gadu Latvijā tiek svinēta septembra otrajā sestdienā, kad tiek celtas godā pirts tradīcijas un katrs tiek mudināts doties pirtī, aicinām uz latvisko sajūtu un labjūtes brīvdienām dabā - PIRTS UN VESELĪBAS FESTIVĀLU 2022.

Festivāls noritēs divas dienas: 10. un 11. septembrī Dobeles novadā, Tērvetē, skaista meža un ezera ielokā - Latvijas valsts mežu dabas parka glempinga teritorijā pie LVM Tērvetes ūdenskrātuves (Gulbju ezera), kur vienkopus pulcēsies pirtnieki, pirtsmīļi, masieri, SPA speciālisti un citi veselīga dzīvesveida praktiķi, mājražotāji, amatnieki un vietējie ražotāji no Latvijas un ārvalstīm.

PIRTS UN VESELĪBAS FESTIVĀLS 2022 – tie ir īsti svētki ķermenim, garam un dvēselei. Pasākumā mīļi gaidīti pirts un labo sajūtu cienītāji, ģimenes un ikviens interesents, kuram saistošs latvisks, veselīgs dzīvesveids caur saikni ar savu dabu un dzīvo dabu visapkārt, esot brīvam, veselam un laimīgam. 

Festivālā katru dienu no plkst. 10.00:

tematiskās lekcijas un diskusijas, meistarklases un radošās darbnīcas, vakara koncerti u.c. aktivitātes, saskaņā ar Festivāla programmu - SVĒTKU, ROTAĻU, SAJŪTU UN PIRTS TAKĀS; 
satiec un iepazīsti dažādus pirtniekus, masierus, SPA speciālistus un citus veselīga dzīvesveida praktiķus;
baudi individuālus pirts, masāžas un citus pakalpojumus PIRTS un SAJŪTU TAKĀS (dalībnieku pakalpojumi - pēc pieraksta, par atsevišķu samaksu/ vienošanos, saskaņā ar katra dalībnieka piedāvājumu Festivālā);
apgūsti pirts zinības “STIKLA PIRTIŅĀ”, “LIELAJĀ PIRTĪ” un pie sabraukušajiem pirtniekiem;
kļūsti par atradēju mājražotāju, amatnieku un vietējo ražotāju tirdziņā TIRGUS TAKĀ un vēderprieku gūsti ĒSTGRIBAS TAKĀ.

Līdztekus programmā iekļautajām aktivitātēm (lekcijām, meistarklasēm, radošajām darbnīcām un koncertiem) ar savām zināšanām un pieredzi ar prieku dalīsies arī pasākuma dalībnieki – sabraukušie pirtnieki, masieri, SPA speciālisti un citi veselīga dzīvesveida praktiķi – katrs savā ritmā, savā darbošanās vietā (nojumē), tādēļ droši dodies izzināt un iepazīties, lai sastaptu “savējos” un bagātinātos savā veselumā.

Sestdienas vakarā, plkst. 18.00, baudīsim kokles skaņas un rāmu noskaņu mūziku KĀRĻA RUDRAS JIRGENA koncertā, savukārt, sestdienas vakara noslēgumā, plkst. 20.00 – svinēsim svētkus koncertā/ ballē “Margrietiņu naktī” kopā ar grupu CRAZY DASY.

Atbalstot fiziskās aktivitātes kā vienu no veselīga dzīvesveida stūrakmeņiem, šajā festivālā draudzējamies un būsim līdzās aktīvajai Stirnubuka komandai, kas turpat blakus esošajā pļavā organizē taku skrējienu “Tērvetes Stirnu buks”. Tādēļ interesējies laikus, ja vēlies sev vai kādam no savējiem dāvāt arī aizraujošu skrējienu pa mežu. Vairāk informācijas: https://www.stirnubuks.lv/.

DETALIZĒTA PROGRAMMA un papildus informācija jau drīzumā: Organizatora mājas lapā www.latvjupsa.lv un Facebook: Pirtsfestivals (programma ir izstrādes procesā un tā mainīsies līdz pat festivālam).

Apmeklētājiem ieeja festivālā ar biļetēm – iepriekšpārdošanā augustā no 10 EUR, septembrī – no 15 EUR. Bērniem pieaugušo pavadībā līdz 14 gadiem (ieskaitot) - ieeja bezmaksas, uzrādot dokumentu. Biļetes iegādājamas: www.bilesuserviss.lv.

Dalībnieku – pakalpojumu sniedzēju, mājražotāju, amatnieku un vietējo ražotāju pieteikšanās un reģistrācija - līdz 25. augustam, aizpildot pieteikumu www.latvjupsa.lv.

Festivālu organizē biedrība “LATVJU PIRTS UN SPA ASOCIĀCIJA” sadarbībā ar “SPA SCHOOL”. Festivālu atbalsta Dobeles novada pašvaldība, Dobele Dara, AS “Latvijas valsts meži” un Stirnubuks.lv.